Barłomiej Płócienniak

Szef kuchni, kreator smaku, pomysłodawca i założyciel projektu "Twój kucharz". Uczestnik programu Top Chef edycja 4. Tajniki sztuki kulinarnej zgłębiał w Londynie, gdzie przez 5 lat pod okiem mistrzów gotował dla jednych z najznakomitszych restauracji na Chelsea. Pracował także m.in. w Blue Bird, French Pigs Ear czy Cat&Mutton. Uczestniczył również w akcjach awangardy kuchni londyńskiej (lotne restauracje), dzięki którym gotował w najdziwniejszych zakątkach tego miasta. Po powrocie do kraju, gotował dla takich restauracji jak Wentzl, Skandale Royale, Mezze, Konfederacka i Barka. Za najciekawsze kuchnie uważa francuską, œródziemnomorską, dalekowschodnią. Jednak to autorska kuchnia polska, w której wyraŸźnie widać wpływy wielokulturowoœci z lokalnymi produktami sezonowymi, wydaje się być jego prawdziwą specjalnoœcią.